אסאדו  (שפונדרה/קשתית מס׳ 9)

מתכון מנצח לחגים ואירועים משולחנו של השף שלנו עמרי!

מצרכים: (10 מנות/10 רצועות)

  • 150 גרם שאטה גרוס יבש
  • 300 גרם שום גבישי
  • 150 גרם אבקת בצל
  • 200 גרם פפריקה מעושנת
  • 150 גרם פפריקה מתוקה
  • 200 גרם מלח ים אטלנטי
  • 100 גרם פלפל שחור גרוס
  • 300 מ״ל שמן זית

אופן ההכנה:

שופכים שמן זית לקערה עגולה ואליה את כל התבלינים היבשים,

לאחר מכן מעסים את הבשר בתערובת התבלינים ושמן הזית ומסדרים בתבניות אלומיניום.

מכסים בנייר אפיה ואוטמים עם נייר כסף.

מומלץ לפחות 4 שעות שבהן האסאדו מושרה בתבלינים  (למביני עניין 24 שעות)

מכניסים לתנור ל 120 מעלות כ-5 שעות.

כשהעצמות נחשפות במלואן הוא מוכן.

בתאבון לכם!